Wie is Alpha-Consult? 

Alpha-Consult werd opgericht in 1992 door Filip Locquet die toen reeds meer dan 7 jaar ervaring had in het geven van opleidingen en meer dan 14 jaar in de verkoop actief was. Zijn bedoeling was en is om kwalitatieve, no-nonsense praktijkgerichte vaardigheidstrainingen aan te bieden. Zijn drijfveer is niet van de grootste speler in de markt te zijn maar wel om de beste te zijn in zijn domein.

Ondertussen zijn we meer dan 20 jaar verder en hebben reeds vele bedrijven beroep gedaan op de diensten van Alpha-Consult. Een overzicht hiervan vindt u onder het hoofdstuk ‘referenties’.

Het team van Alpha-Consult bestaat uit een kleine, doch gedreven groep van ervaren consultants.

 

 

Pedagogisch concept

Het is een doelbewuste keuze van zo weinig mogelijk ‘theorie te verkopen’ maar om zo veel mogelijk, op basis van praktijkgerichte situaties, video-rollenspelen te doen. Hierdoor worden de deelnemers geconfronteerd met hun eigen functioneren en worden hen zeer praktische ‘tips & tricks’ aangereikt. Dit wordt ten zeerste geapprecieerd door de deelnemers en opdrachtgevers. Om de opgedane ervaringen en kennis effectief toe te passen in de praktijk krijgen zij een actiekaart. Dit is een handige tool om met een minimale investering van tijd effectief beter te presteren en dan ook meer resultaat te boeken.